Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Και όμως... η ΕΦΕΕ υπάρχει!

Ραούλης Βασίλης

Για όσους από εμάς τη ζήσαμε, είτε σαν εκλεγμένα μέλη στο Κεντρικό της Συμβούλιο, είτε σαν σύνεδροι στα πανσπουδαστικά συνέδρια της δεκαετίας του ’80, η είδηση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα!

Για τους νεώτερους πιθανώς και να μην λέει πολλά!

Η είδηση ότι υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε ΕΦΕΕ και πανσπουδαστικό συνέδριο, είναι από αυτές που ξυπνάει αναμνήσεις.

Ταυτόχρονα η εξέλιξη , εκεί από το 1987, αν δεν κάνω λάθος, καταδεικνύουν την κατάντια του φοιτητικού κινήματος αλλά και των παρατάξεών του, ή για να είμαι ειλικρινής κάποιων από αυτές.

Μικροκομματισμός και υπερβολές οδήγησαν στην αδυναμία λειτουργίας και συγκρότησης του πιο ιστορικού φοιτητικού οργάνου!

Λίγο λοιπόν πριν ξεχαστεί τελείως η ύπαρξη της, αχνοφαίνεται μία ελπίδα να ξαναζήσει η ιστορική Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδας (ΕΦΕΕ).

Υπήρξε μια κατ’ αρχήν συμφωνία από τις φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΣΠ ΠΚΣ, και ΑΡ.ΕΝ που πρόσκεινται αντιστοίχως στις νεολαίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεκινήσει η διαδικασία σύγκλησης του ανώτατου οργάνου του φοιτητικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Διαφώνησαν οι εκπρόσωποι της ΕΑΑΚ (Αριστεριστών) που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς όμως, να ακυρώσουν την απόφαση.

Συγκεκριμένα, το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, αποφάσισε τη διεξαγωγή του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στις 23-25 Οκτωβρίου 2009.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε τη σύσταση της Τεχνικής Γραμματείας που θα οδηγήσει στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Η Τεχνική Γραμματεία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη.

Μακάρι να πάνε όλα καλά, αν και διατηρώ πολλές επιφυλάξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου