Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Στο Ρέθυμνο ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής

«Είναι καιρός να πλεύσει άνεμος ανανέωσης μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Πανταζής στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στα τοπικά ΜΜΕ.

Στη συνέντευξη το «παρών» έδωσαν ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αγίου Βασιλείου με τον συνδυασμό του Γιάννη Πιπεράκη και μέλος του τοπικού συμβουλίου της Νεολαίας Πασοκ κ. Στέλιος Βρυλλάκης, ο γραμματέας της νεολαίας Ρεθύμνου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ρεθύμνου κ. Νίκος Ρεϊζάκης το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου κ. Γιάννης Μουρούτσος, οι οποίοι μίλησαν για τις εκλογές, τη δράση και την παρουσία της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ σε αυτές.

Ο κ. Μουρούτσος εξέφρασε σε δηλώσεις του τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Πανταζή στο Ρέθυμνο, ενώ μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές τόνισε πως ο αγώνας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αρχίσει εδώ και καιρό.

Επίσης σημείωσε παράλληλα πως είναι σημαντική η συμμετοχή όλων για τη στήριξη του νέου μοντέλου Αυτοδιοίκησης, του Καλλικράτη. «Ο Καλλικράτης είναι ένα μοντέλο το οποίο θεωρούμε ότι δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο και πρέπει να το βοηθήσουμε και να το ενισχύσουμε» υπογράμμισε ο ίδιος.

Κ. Πανταζής: "Το ΠΑΣΟΚ απάντησε σωστά στο δίλημμα πτώχευση ή ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης"

«Οι Έλληνες πολίτες πριν ένα χρόνο έδωσαν μια ισχυρή εντολή «αλλαγών και ανατροπών» στον Πρωθυπουργό και στο ΠΑΣΟΚ. Οι αλλαγές που βιώνει ο λαός με τη μείωση του βιωτικού επιπέδου και τις θυσίες που κάνει μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και την ψήφιση του μνημονίου είναι τεράστιες αλλά αν υπάρχει προοπτική θα πιάσουν τόπο» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πανταζής υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ απάντησε σωστά στο δίλημμα πτώχευση ή ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

«Διασώσαμε τη χώρα, αλλά το ζητούμενο είναι να φύγουμε από την επιτήρηση όσο πιο γρήγορα γίνεται και να ξεδιπλώσουμε πολιτικές οι οποίες θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο» πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η απάντηση στο ποιοι θα κληθούν από το λαό να διαχειριστούν και να δώσουν πνοή και έμπνευση στις τοπικές κοινωνίες και να αποτελέσουν τους άξιους συνεργάτες στο όραμα μιας άλλης χώρας.

«Αυτό αφορά πολύ περισσότερο κυρίως τη νέα γενιά της χώρας η οποία πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ιστορική γενιά σε αυτή τη χώρα στον τομέα της εργασίας της οικονομίας της παιδείας και της επιβίωσης» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας για το φαινόμενο μεταναστευτικού ρεύματος νεολαίας από τη χώρα μας. «Χρειάζονται ενεργητικές και στοχευμένες πολιτικές από το κεντρικό κράτος για τη νέα γενιά αλλά και ανανέωση του πολιτικού δυναμικού και της πολιτικής ζωής» πρόσθεσε ο κ. Πανταζής σημειώνοντας πως ένα πεδίο ανανέωσης της πολιτικής ζωής είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές που δίνουν τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να μπορέσουν να αναδειχθούν και να εμπλουτίσουν μέσα από τη δράση τους τις τοπικές κοινωνίες και τα σχέδια ανάπτυξης τους.

«Η νεολαία ΠΑΣΟΚ και σε αυτές τις εκλογές θα είναι στην πρώτη γραμμή και στη μάχη που δίνει η παράταξη αλλά και με εκατοντάδες στελέχη και μέλη υποψήφιους σε συνδυασμούς του κινήματός μας. Είναι μια ιστορική ευκαιρία και καλούμε τη νέα γενιά να στηρίξει νέους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο να μιλήσουν για διαφάνεια αξιοκρατία ανάπτυξη και όραμα» υπογράμμισε επίσης ο ίδιος τονίζοντας πως είναι καιρός να πλεύσει άνεμος ανανέωσης με αρχή τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Τέλος ο ίδιος αναφερόμενος στον Καλλικράτη τόνισε πως «η μεταρρύθμιση αυτή όχι μόνο φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τον πολίτη σε αμεσότητα επαφή με την τοπική εξουσία, αλλά δίνει ένα μεγάλο καμβά αρμοδιοτήτων στις νέες αυτοδιοικητικές ενότητες και μια πολύ πιο σημαντική θεσμική πολιτική και οργανωτική λειτουργία στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους, βάζοντας την περιφέρεια σε πρώτο πλάνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου