Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ,

1. Το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός, μετά από μια μακρά περίοδο χειμερίας νάρκης, ανακάλυψε την καθημερινότητα των πολιτών και περιφέρεται από υπηρεσία σε υπηρεσία, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό έργο, που μόνον αυτός και οι επικοινωνιολόγοι του βλέπουν. Κινούμενος σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την προεκλογική περίοδο κάνει το άσπρο-μαύρο, κάνει και μια επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και εκεί τελειώνει η πρωτοβουλία του.

2. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση που έχει σήμα κατατεθέν την απραξία της, ανακοινώνει κάθε μέρα από ένα μέτρο. Απόσυρση ΙΧ, επιδότηση για εκσυγχρονισμό των γραφείων των μικρών επιχειρήσεων, επιδότηση για εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας στα παλιά σπίτια, κτλ. Το κάθε μέρα και ένα μέτρο, κάθε μέρα και ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, δεν είναι τίποτα άλλο από την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει τους πολίτες να πουν: «και όμως κινείται!»

Απόδειξη, η προχειρότητα των νομοθετημάτων της. Παράδειγμα, ο κεφαλικός φόρος. Πέφτει στα δικαστήρια από τις ενστάσεις πολιτών. Παράδειγμα, το νομοθέτημα για τις κάμερες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει και να αποδείξει στους πολίτες ότι είναι πιο δεξιά ακόμη και από το ΛΑΟΣ (που σημειώνεται ότι δεν ψήφισε την διάταξη), και προχώρησε στην ψήφιση ενός νόμου, τον οποίο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων τον χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό. Ζήτησε την γνωμοδότηση της Αρχής η κυβέρνηση, αλλά δεν την περίμενε. Η επικοινωνιακή της ανάγκη να φανεί ότι είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει το νόμο και την τάξη, ήταν αυτό που προείχε.

1 σχόλιο:

  1. Etsi einai syntrofe...H DEXIA einai ametanohth kai gantzomenh sthn exousia.
    Den tha tous perasei...O laos exei thn dynamh kai tha tous steilei spiti tous...

    ALLAGH TWRA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή