Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΖΗΤΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ,

1.Σήμερα, είχαμε την συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, για τη νέα γρίπη. Την πρώτη συνεδρίαση μιας τέτοιας επιτροπής, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων και στη χώρα μας. Η κυβέρνηση κάνει, έστω και τώρα, αυτό που όπως επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου, στην επιστολή του προς τον σημερινό πρωθυπουργό, έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό.

2. Οι συναντήσεις αυτές είναι χρήσιμες, όπως και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Ακόμη πιο χρήσιμο όμως, είναι να παράγουν αποτέλεσμα, να είναι δηλαδή συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος για την θωράκιση της χώρας από την γρίπη. Παρόμοιο σχέδιο, δεν φαίνεται να υπάρχει.

3.Μπορεί οι επισημάνσεις μας, να ενοχλούν την κυβέρνηση, αλλά είναι υποχρέωση μας προς τους πολίτες να συμβάλλουμε με αυτές στην άρτια προετοιμασία της χώρας. Αντίπαλος μας είναι η γρίπη. Η γρίπη είναι αντίπαλος και της κυβέρνησης. Καλό είναι η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τη διαχείριση αυτής της κρίσης, και όχι με το ΠΑΣΟΚ, διότι αυτό κάνει τις τελευταίες μέρες. Ασχολείται με μας, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Έχουμε την αίσθηση ότι επιχειρεί να κατασκευάσει εχθρούς. Όμως, αυτό την εμποδίζει από το να κάνει τη δουλειά της, που είναι να προετοιμάσει τη χώρα για την πανδημία αυτή.

4. Πριν αρχίσουν να μιλούν πάλι για πράσινους παπαγάλους (όπως έκαναν και με την οικονομία, αλλά δυστυχώς για αυτούς η αλήθεια είναι ανίκητη)

-ας ακούσουν τους δημάρχους και τους νομάρχες που λένε ότι δεν έχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα κινηθούν

-ας ακούσουν τους γιατρούς και ας δουν την πραγματικότητα που λέει ότι νέες υπερσύγχρονες μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές. Όχι, τώρα αλλά εδώ και 4 χρόνια.

- ας ακούσουν τους δασκάλους και τους καθηγητές που ζητούν οδηγίες. Από τα μέσα Ιουλίου έχουμε ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας να συγκαλέσει την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ώστε να καταθέσει την πρότασή του για το τι μέτρα πρέπει να λάβουμε και, να συζητήσουμε από κοινού όλα τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να αισθανθούν ασφαλείς. Έχουμε κάνει προς αυτή την κατεύθυνση συγκεκριμένες προτάσεις: Φυλλάδια ενημέρωσης για κάθε ηλικιακή κατηγορία μαθητών και φοιτητών, τηλεοπτικά μηνύματα και εκπαιδευτικό υλικό μέσω τηλεόρασης, που θα ενημερώνει χωρίς να φοβίζει, σεμινάρια στο τέλος Αυγούστου στο σύνολο των εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, κτλ. Ο αρμόδιος υπουργός δεν συγκινήθηκε από την πρόταση μας. Την επαναφέρουμε.

5. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες επισημάνσεις για την έλλειψη συντονισμού την έλλειψη προετοιμασίας την απαξίωση του συστήματος υγείας τα τελευταία χρόνια, διότι είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Χαιρόμαστε που η κριτική μας έκανε την κυβέρνηση, και επιτέλους τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να ασχοληθεί με το ζήτημα της νέας γρίπης. Ελπίζουμε ότι η αντίδρασή τους δεν θα περιορίζεται σε επικοινωνιακές κινήσεις. Γι' αυτό, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε για απόλυτη διαφάνεια, υπεύθυνη ενημέρωση, σοβαρό συντονισμό.

Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου