Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Πρόταση Για Τον Οδηγό Σπουδών η οποία πέρασε απο την Γενική συνέλευση Φοιτητών του τμήματος!!!



Οι εξελίξεις που πρόεκυψαν από τη τελευταία συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος και μετά από πρόταση του προέδρου του τμήματος κ. Ηλία Περάκη, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για έναν νέο οδηγό σπουδών αλλά και την ανάγκη για άμεση ενημέρωση όλων των φοιτητών του ΤΕΤΥ.

Η ΠΑΣΠ-ΤΕΤΥ, από τη πρώτη στιγμή που μίλησε ο πρόεδρος του τμήματος για μείωση των μαθημάτων (από 47 σε περίπου 35), πρότεινε στο ΔΣ του συλλόγου μια ανοιχτή συζήτηση επί του θέματος έτσι ώστε στη Γενική Συνέλευση των Φοιτητών, ο σύλλογος να γνωρίζει αλλά και να συνδιαμορφώσει επί του θέματος, το οποίο πρέπει να τονισθεί ότι αφορά όλους μας και δεν χωράει ο οποιοσδήποτε παραταξιακός χρωματισμός.

Σε αντίθεση με αυτή τη λογική, ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών και εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ανάρτησε τον απαραίτητο αριθμό Α4 ούτε και μπήκε στον κόπο να βρει αμφιθέατρο ή αίθουσα μετά την απόφαση του ΔΣ να γίνει ο διάλογος αυτός, πράγμα το οποίο αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η παράταξη της ΔΑΠ συζητάει θέματα τέτοιας σημαντικότητας μόνο εάν υπάρχει εκλογικό όφελος. Επίσης δείχνει για άλλη μια φορά τη συνεχή απαξίωση στα όργανα του συλλόγου όπως στη περίπτωση του διορισμού εκπροσώπου στην επιτροπή σπουδών και τη διανομή των πάσο.

Δεδομένων των συνθηκών αλλά και δεδομένης της αναγκαιότητας της κατάστασης, προχωρήσαμε σε συγκεκριμένη πρόταση διαμόρφωσης του οδηγού σπουδών. Έγινε συγκεκριμένη αναδιάταξη των πινάκων ανά εξάμηνο έτσι ώστε να είναι εφικτό από την επιτροπή σπουδών να κατανείμει ανάλογα τις διδακτικές μονάδες αλλά και τα ΕCTS.

Α' Εξάμηνο


Μάθημα


Γενική Φυσική Ι

Υποχρεωτικό

Γενικά Μαθηματικά Ι

Υποχρεωτικό

Η/Υ 0

Υποχρεωτικό

Γενική Χημεία

Υποχρεωτικό

Υλικά Ι:Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υλικών

Υποχρεωτικό

Εργαστήριο Γενικής Χημείας

Υποχρεωτικό

Αγγλικά Ι

Υποχρεωτικό

Β' Εξάμηνο


Μάθημα


Γενική Φυσική ΙΙ

Υποχρεωτικό

Γενικά Μαθηματικά ΙΙ

Υποχρεωτικό

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Υποχρεωτικό

Οργανική Χημεία

Υποχρεωτικό

Υλικά ΙΙ:Πολυμερή- Κολλοειδή

Υποχρεωτικό

Αγγλικά ΙΙ

Υποχρεωτικό



Γ' Εξάμηνο


Μάθημα


Σύγχρονη Φυσική:Εισαγωγή στην Κβαντομηχανική

Υποχρεωτικό

Διαφορικές Εξισώσεις

Υποχρεωτικό

Εργαστήριο Φυσικής Ι

Επιλογής

Η/Υ Ι

Υποχρεωτικό

Υλικά ΙΙΙ:Μικροηλεκτρονικά-Οπτοηλεκτρονικά

Υποχρεωτικό

Εργαστήριο Χημείας Υλικών

Υποχρεωτικό

Δ' Εξάμηνο


Μάθημα


Κλασσική Θερμοδυναμική

Υποχρεωτικό

Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ

Υποχρεωτικό

Υλικά ΙV:Βιοϋλικά-Υλικά και Περιβάλλον

Υποχρεωτικό

Εργαστήριο Ανόργανης Χημείας

Επιλογής

Μέθοδοι Παρασκευής Υλικών

Υποχρεωτικό



Ε' Εξάμηνο


Μάθημα


Ηλεκτρομαγνητισμός

Υποχρεωτικό

Φυσική Στερεάς Κατάστασης

Υποχρεωτικό

Υλικά V:Κεραμικά

Υποχρεωτικό

Εργαστήριο Χαλαρής Ύλης

Υποχρεωτικό

ΣΤ' Εξάμηνο


Μάθημα


Υλικά VI:Μαγνητικά

Υποχρεωτικό

Εργαστήριο Στερεών Υλικών

Υποχρεωτικό


Ζ' Εξάμηνο


Μάθημα


Εργαστήριο Αυτοματισμού

Επιλογής

Διπλωματική Εργασία

Επιλογής

· Στους παραπάνω πίνακες πρέπει να σημειωθεί ότι αναγράφονται τα υποχρεωτικά μαθήματα αλλά και κάποια από τα βασικά επιλογής.

· Αριθμητικά (που είναι και το κομμάτι που ενδιαφέρει περισσότερο τον σύλλογο) παρατηρούμε πως υπάρχουν 28 Υποχρεωτικά Μαθήματα.

· Επίσης από τις 6 βασικές κατηγορίες των υλικών προκύπτουν επιλογής μαθήματα από τα οποία ο φοιτητής επιλέγει 5-6 Επιλογής Τμήματος.

· Επιπρόσθετα επιλογής ζητάμε να δίνονται 2-3 άλλων τμημάτων ανεξαρτήτως αν θα είναι παιδαγωγικά ή άλλης επιστήμης.

· Αναλογικά της μείωσης των μαθημάτων αλλά και για να γίνει εφικτή η 4ετης φοίτηση και όχι η 3ετης στο τμήμα , θα πρέπει να γίνεται ανά εξάμηνο δήλωση το ανώτερο 7 μαθημάτων. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να ισχύει μετά το περάς του 4ου έτους, που όπως ζητήσαμε και πρόπερσι ,θέλουμε να φτάνει τα 10 μαθήματα.

· Γνωστή απαίτηση μας (σε περίπτωση που δεν δοθεί 3η εξεταστική ) είναι τα βασικά μαθήματα, που θα ορίσει η γενική συνέλευση των φοιτητών, να δίνονται σε επιπρόσθετη εξεταστική τον Φεβρουάριο.

· Πάγια θέση της ΠΑΣΠ-ΤΕΤΥ είναι η κατάργηση των προαπαιτούμενων. – Ζητάμε τα προαπαιτούμενα μαθήματα να καταργηθούν ή να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα.

· Ζητάμε από τη διοίκηση του τμήματος να αναλάβει τον προγραμματισμό-σχεδιασμό εκπαιδευτικών εκδρομών (οι οποίες χρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με σκοπό να αποκτήσουν οι φοιτητές γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν για το μέλλον τους σαν επιστήμονες.

Η συγκεκριμένη διαμόρφωση του οδηγού σπουδών (και μετά από πολύωρη διαβούλευση με τα μέλη ΔΕΠ του συλλόγου) είναι η πιο εφικτή δεδομένης βέβαια της κατάστασης που επικρατεί στο τμήμα όσον αφορά τον αρνητισμό του καθηγητικού προσωπικού.

ΠΑΣΠ-ΤΕΤΥ

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου