Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Γιατί είναι απαραίτητη η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση τροποποιημένων στατιστικών στοιχείων την περίοδο 2004-2009;

  • Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη δίνη πρωτοφανούς επίθεσης από διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλουςκαι διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποδυναμωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Και η διαπιστωμένη αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων είναι αυτή που κατέστησε τη χώρα ευάλωτη στις επιθέσεις που πλήττουν την οικονομία μας και στα παιχνίδια των κερδοσκόπων με τις αγορές κρατικών ομολόγων
  • Γιατί δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα όταν ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινήσει τη διαδικασία διερεύνησης των στατιστικών στοιχείων, που παρουσίασε η ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως προκύπτει από την προειδοποιητική επιστολή που απέστειλε στις 8 Φεβρουαρίου 2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τις Ελληνικές Αρχές, η ΕΕ εγκαλεί την Ελλάδα γιατί διαπιστώνει, μεταξύ άλλων ότι, υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες στοιχεία που διαβιβάζονταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες προς τις πολιτικές ιεραρχίες αποσιωπούνταν και κατέληγαν στην ΕΕ τροποποιημένα.
  • Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε, όταν έχει ήδη παρουσιαστεί το πόρισμα των Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων από το οποίο προκύπτουν σαφώς πολιτικές ευθύνες για τις λανθασμένες χρήσεις των στατιστικών στοιχείων τα τελευταία χρόνια.
  • Γιατί όπως αποκαλύφθηκε μετά τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, από τις 2 Ιουλίου 2009, σε έκθεση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, υπήρχε η προειδοποίηση ότι το έλλειμμα της Ελλάδας θα ξεπερνούσε το 10% του ΑΕΠ αν η κυβέρνηση δεν ενεργούσε αποτελεσματικά για την μείωσή του. Η προειδοποίηση αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση της ΝΔ προς τους πολίτες και τα πολιτικά κόμματα της χώρας.
  • Γιατί τον Σεπτέμβριο του 2009, στο πλαίσιο της υποχρέωσης γνωστοποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων στη Eurostat οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβίβασαν στην ηγεσία της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας τους Πίνακες των στοιχείων και στις 30 Σεπτεμβρίου οι Πίνακες αυτοί στάλθηκαν στη Eurostat, με κενές όμως τις στήλες για τα έτη 2008 και 2009. Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για προηγούμενο έτος (το έτος 2008) καταγράφεται ως πρωτοφανέςστα ιστορικά της γνωστοποίησης στοιχείων υπερβολικού ελλείμματος της Eurostat.
  • Γιατί οφείλουμε μια απάντηση στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά πάνω από όλα στον Ελληνικό λαό για το τι ακριβώς συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα σφάλματα και τα αδικήματα σε αυτή τη χώρα, δεν μένουν ανέλεγκτα.

Διαβάστε εδώ όλη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των τροποποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων κατά την περίοδο 2004-2009.

Τι απαντάμε στην πρόταση της Ν.Δ. να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την...ελληνική οικονομία από το 1981!

  • Πρώτον, γιατί από το 1981 και όχι π.χ. από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη; Τέτοιες προτάσεις έχουν μόνο ένα στόχο: να μη βγει, ποτέ, κανένα συμπέρασμα.
  • Δεύτερον, είναι γελοίο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής κρίνεται με την ψήφο του Ελληνικού λαού στις εκλογές.Αυτό το οποίο είναι χρήσιμο, αυτό το οποίο λέει η δική μας σοβαρή πρόταση είναι να βρούμε αν και ποιος πήρε στατιστικό στοιχείο Α και το παρουσίασε ως Β, τινάζοντας στον αέρα την αξιοπιστία της χώρας, και να βρούμε θεσμικούς τρόπους ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια φαινόμενα. Τόσο απλά.
  • Τρίτον, έχει κάτι συγκεκριμένο να πει η Ν.Δ. για εσκεμμένη τροποποίηση στατιστικών στοιχείων πριν το 2004; Γιατί δεν το είπε το 2004 όταν ξεκίνησε την εγκληματική «απογραφή»; Και γιατί ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε στις 22/9/2004 στη Βουλή «η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της με τους κανόνες που ίσχυαν τότε. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει τον τρόπο που μπήκε και πρέπει να τελειώσει εδώ η ιστορία με τα στοιχεία»; Και μην μας πουν ότι βρήκαν στοιχεία αλλά δεν τα δημοσιοποίησαν για να μην βλάψουν την Ελλάδα, γιατί με την εγκληματική απογραφή αυτό ακριβώς έκαναν: έβλαψαν τον τόπο και το μόνο που βρήκαν να καταλογίσουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν η μέθοδος καταγραφής των αμυντικών δαπανών - τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ακολούθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού πρώτα τον κατήγγειλε...

Τι απαντάμε σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η Εξεταστική Επιτροπή κάνει κακό στην εικόνα της χώρας...

Είναι η συγκάλυψη, τα μισόλογα, το σκοτάδι που διέσυραν βάναυσα την αξιοπιστία της χώρας.

Όσο εμείς οι ίδιοι δεν αποκαλύπτουμε τι έγινε, τόσο θα είμαστε έρμαιο των «αποκαλύψεων» του κάθε δημοσιεύματος, σε κάθε ξένη εφημερίδα, που εξυπηρετεί πάσης φύσεως συμφέροντα - πάντως όχι τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, η κυβέρνησή του, το ΠΑΣΟΚ και οι πολίτες δεν φοβούνται την αλήθεια. Όποιος την φοβάται, κακό του κεφαλιού του.

Τι απαντάμε στις γελοιότητες της Ν.Δ. ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ, φούσκωσε τα στοιχεία για το έλλειμμα

Ο σχεδόν διπλασιασμός του ελλείμματος (από το 6% που έλεγε η κυβέρνηση της Ν.Δ., στο 12,7%) προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού έως τον Σεπτέμβριο του 2009 και σε εκτιμήσεις που προέκυπταν από τις γνωστές έως εκείνη τη στιγμή αναλήψεις υποχρεώσεων από φορείς της κεντρικής κυβέρνησης έως το τέλος του έτους. Και στην αποτύπωση των νέων εκτιμήσεων του προϋπολογισμού δεν υπήρξε καμία αλλαγή στη μεθοδολογία καταγραφής.

Με λίγα λόγια, η αύξηση του ελλείμματος, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου τεχνάσματος, όπως συνέβη με την «απογραφή» του 2004.

Αν παρόλα αυτά επιμένουν στη Ν.Δ. ότι το έλλειμμα του 2009 δεν ήταν 12,7% αλλά μικρότερο ας πάνε να τα υποστηρίξουν αυτά στην Τράπεζα της Ελλάδας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου